Jouw eigen online community

Wil je ondersteuning bieden voor jouw online programma’s? Of misschien een forum of ledenwebsite? Een plek waar mensen met elkaar kunnen verbinden. Met elkaar kunnen delen en waar vragen gesteld kunnen worden. Delen= helen. En dat kan nu op jouw website!

Afspraak inplannen

Hoe een community voor jou kan werken:

Misschien gebruik je tot nu toe Facebook. Waar je een ondersteunende groep hebt maar ook bijvoorbeeld een gratis groep wat als ideale verbinder dient om steeds weer in contact te komen met jouw doelgroep.

Het voordeel om dit op jouw eigen website te integreren zonder dat je hierin afhankelijk bent van andere partijen zoals Facebook, is het volgende:

=

Geen censuur. Jij bepaalt de regels.

=

Je krijgt niet de negatieve vibe van andere media of onderwerpen in jouw mooie groep.

=

Je stimuleert niet het eindeloos scrollen op social media doordat je mensen niet meer er naar toestuurt.

=

Mensen die niet lid zijn van een bepaald social medium kunnen ook nog steeds meedoen.

=

Online programma’s kunnen automatisch gekoppeld worden aan een groep binnen deze community. Iemand krijgt automatisch toegang bij aankoop.

=

Jouw website blijft, het is maar de vraag hoe lang bepaalde social media zullen blijven.

Delen= helen

Je kan jouw programma’s en/of trajecten nog effectiever te maken door het toevoegen van een online community. Hierin is vertrouwen heel erg belangrijk. Het vertrouwen in een platform gaat hier automatisch in mee. 

Ik ben Mariëtte Dantuma. Ik signaleer snel wat er gaande is in de maatschappij en op wat voor manier hier op ingespeeld kan worden met online oplossingen. Speciaal voor coaches en therapeuten. 

Er zijn veel bedrijven die zich volledig afhankelijk maken van een ander platform. Zoals Facebook. Dit is een risico. Want online is altijd alles in ontwikkelin. Het enige waar je zeker van kan zijn dat blijft, is jouw website. Jouw persoonlijke platform.

Hoe mooi is het als alles op jouw eigen platform gedaan kan worden? Op zelfs een nog mooiere manier. Wij helpen je er graag bij! Maak gerust een afspraak voor een kennismakingsgesprek zodat we kunnen kijken of dit voor jou een mooie stap is om te nemen.

Elkaar ondersteunen

Het mooie van een online community is dat mensen elkaar kunnen ondersteunen. Ook al gaat er veel online, omdat dit natuurlijk ook ontzettend makkelijk is, op deze manier breng je de menselijkheid terug.

Het verhoogt de klanttevredenheid en je krijgt meer inzicht in de wensen en behoeften van de deelnemers.

Dezelfde functionaliteiten als Facebook

Facebook heeft een aantal elementen die heel verbindend zijn. Je kan je profielfoto uploaden, een omslagfoto, vrienden worden, berichten plaatsen, lid worden van groepen, deelnemen aan gesprekken, liken, reageren op berichten van anderen enz. Dat, kan ook met deze oplossing. Plus, je hebt volledige forum functionaliteiten tot je beschikking.

 • Maak het persoonlijk
  Er wordt een persoonlijk profiel aangemaakt. Deze kan naar wens ingericht worden. Met of zonder profielfoto en omslagfoto. Op deze manier kunnen leden ècht met elkaar connecten. Dit zorgt voor een hechtere groep en meer betrokkenheid.
 • Quotes, gifjes, tijdlijn èn privè berichten, tekst, foto’s
  Het kan allemaal gedeeld worden door leden.
 • Veilig en afgeschermd
  Een profiel kan op openbaar gezet worden of afgeschermd. Zo is het een veilige omgeving om in te kunnen delen.
 • Vrienden
  Leden kunnen vrienden met elkaar worden en zo een eigen kring opbouwen. Je creëert op deze manier echt een community.
 • Schakel functionaliteiten uit
  Je kan zelf bepalen welke functionaliteiten je graag wilt. Wat je niet wilt kan uitgeschakeld worden.
 • Moderator
  Jij bent ook de moderator van jouw groep/forum. Andere mensen kunnen ook voor een bepaalde groep aangewezen worden. Leden en berichten kunnen op deze manier verwijderd worden.

Automatische koppeling met jouw (online) programma of traject

Maak je gebruik van online programma’s? Dit kan automatisch gekoppeld worden met een groep in de community. Deze groep is niet zichtbaar voor andere leden. Bij toevoeging van een deelnemer aan het online programma wordt iemand ook automatisch toegevoegd aan de groep die hierbij aansluit. Hoe super gebruiksvriendelijk is dat!

Een afgeschermde groep kan ook voor bijvoorbeeld een traject die offline plaats vindt. Het kan ook automatisch toegevoegd worden als je gebruik maakt van een webshop. Er kan een product gekoppeld worden aan een groep.

 • Een ruimte om te delen
  Op de algemene groepspagina kan volop gedeeld worden over wat maar gedeeld wil worden.
 • Forum
  Er kan een forum toegevoegd worden aan een groep. Op deze manier kan op een hele geordende manier gedeeld worden. Bijvoorbeeld bepaalde opdrachten krijg je zo heel overzichtelijk bij elkaar.

Alles op de automatische piloot

Wil je ook op de automatische piloot verkopen? Dat de website nog meer handelingen voor je overneemt zodat je nog meer met hetgeen bezig kan zijn waar je graag mee bezig wilt zijn? Dan kan een webshop toegevoegd worden. Dit zit niet bij het standaard pakket in.

Wil je exact weten wat de mogelijkheden zijn? Of zijn er vragen?

Net zoals jij… heb ik ook een missie

Ik ben Mariëtte Dantuma, de oprichter van CoachingBuddy en misschien ken je me al van mijn andere bedrijf, Stoutmoedig. Aan de start van mijn bedrijf is er een drive ontstaan om te zorgen voor meer tijd en vrijheid voor mijn klanten. Want ik zie dat als 1 van de oplossingen voor de problemen in de maatschappij. Hoe zou het zijn als we meer oog voor elkaar hebben? En als we meer tijd voor onszelf en elkaar hebben?

De vertaling naar online programma’s was natuurlijk snel gemaakt. Maar ook met andere bedrijfsactiviteiten ben ik altijd aan het kijken hoe iets nog beter en sneller kan. En hierbij kan jouw website ontzettend ondersteunend helpen.

Ik heb een achtergrond van ontwerp, concept, webontwikkeling, marketing en campagnes. Gooi daar nog het strategische, creatieve en grote probleemoplossende vermogen bij + mijn missie om bij te dragen aan een vrij blije wereld en mijn persoonlijke ontdekkingstocht hierin… En dan kom je uit bij hetgeen wat je nu voor je ziet op deze website. Het zorgt ervoor dat ik een website op verschillende manieren kan bekijken. Dat jouw doelgroep zich ècht aangesproken voelt èn tot de juiste acties aangezet worden.

Ik heet je van harte welkom om verder te kijken en lezen. Interesse of vragen?

Pin It on Pinterest