Algemene functionaliteiten

WordPress

Dit is het basis systeem waarmee de gehele website is gebouwd. Het fundament. WordPress maakt gebruik van een basis builder, Gutenberg. Dit wordt gebruikt voor bijvoorbeeld blogberichten. WordPress brengt alle basis functionaliteiten voor een website met zich mee.

Thema

Een thema is het design – het uiterlijk – van de website. Het is een combinatie van functionaliteit en ontwerp.

Een thema bepaalt in welke mate je specifieke onderdelen van je website kunt veranderen, zoals:

  • De header: de bovenkant van je website, met het logo en het menu
  • De footer: de onderkant van de website
  • De lay-out van het blog en pagina’s zoals de 404-pagina
  • In welke mate je het lettertype, de kleuren en de verhoudingen aan kunt passen

Het thema wat ik tegenwoordig gebruik is Divi. Divi maakt ook nog een keer gebruik van een builder die ervoor zorgt dat je de website visueel heel aantrekkelijk kan maken. Deze builder wordt gebruikt op de verschillende pagina’s

Documentatie voor Divi is hier te vinden: https://www.elegantthemes.com/documentation/divi/

Ben je al veel langer klant? Dan is het thema wat gebruikt is BeTheme. BeTheme maakt gebruik van de WPBakery builder. Documentatie daarover is hier te vinden: https://kb.wpbakery.com/docs/learning-more/

Plugins

Plugins voegen losse functionaliteiten toe. Zoals bijvoorbeeld een webshop.

Community plugins

BuddyPress

Dit is de plugin die ervoor zorgt dat je een online community hebt. Met een eigen profiel pagina, groepen, berichten naar elkaar kunnen sturen, vrienden met elkaar kunnen worden.

Documentatie is hier te vinden: https://codex.buddypress.org/

bbPress

Deze plugin voegt een forum toe aan BuddyPress. Een forum is bijvoorbeeld gekoppeld aan een groep. Binnen deze groep is het tabblad ‘Forum’ te vinden. Dit kan bijvoorbeeld heel mooi bij een online programma gebruikt worden omdat er d.m.v. de onderwerpen gestructureerd informatie besproken kan worden. Bij BuddyPress heb je bijvoorbeeld wel een groep met een groepstijdlijn maar als alles daar geplaatst zou worden dan wordt het een rommeltje en kunnen mensen het niet makkelijk over hetzelfde onderwerp hebben.

Documentatie is hier te vinden: https://codex.bbpress.org/

Youzify

Het mag er natuurlijk ook fantastisch uit zien! En daar zorgt Youzify voor. Even in een frisse jas i.p.v. een oubollig forum overzicht.

WPfusion

Bij het gebruik van verschillende plugins en platformen is het wel mooi als alles met elkaar communiceert en dat de juiste dingen zichtbaar worden voor bijvoorbeeld alleen betalende klanten. Hier zorgt WPfusion voor.

Op de website wordt een gebruiker aangemaakt > De website communiceert met MailChimp > MailChimp neemt de aangemaakte gebruiker over in de lijst > Er worden tags aan de gebruiker toegevoegd. Deze zijn eerder in MailChimp aangemaakt > Met de benodigde tags krijgt iemand toegang tot bepaalde pagina’s op de website zoals bijvoorbeeld een gratis weggever of community > Een specifieke groep is vervolgens via MailChimp weer heel makkelijk te bereiken of uit te sluiten. Mensen die al een weggever hebben ontvangen hoeven er niet weer warm voor gemaakt worden maar zijn toe aan de volgende stap, en zo kan je gericht je marketing inzetten.

E-learning plugin

LearnDash

Dit is de e-learning plugin waarmee online programma’s gemaakt kunnen worden.

Documentatie is hier te vinden: https://www.learndash.com/support/

Overige plugins

Yoast SEO

Kan ingezet worden om de Google vindbaarheid te optimaliseren.
Documentatie is hier te vinden: https://yoast.com/beginners-guide-yoast-seo/

Monster insights

Dit is een analytics plugin. In de basis kan je hiermee je in de gaten houden hoeveel mensen er op je website belanden en wat er bekeken wordt.

Documentatie is hier te vinden: https://www.monsterinsights.com/docs/

Duplicator

Hiermee kan je een back-up maken van je website.

Pin It on Pinterest