Hoe plaats ik een link naar een product

Gebruik maken van een webshop als coach of therapeut

Als coach of therapeut maak je over het algemeen op een andere manier gebruik van jouw webshop. Iemand komt niet binnen via een overzicht van verschillende producten maar via een pagina waarop jij jouw dienst aanbied of misschien plaats je een directe link in een mailbericht.

Je wilt het een gebruiker zo makkelijk mogelijk maken. De standaard routing is:

  1. Via de diensten pagina of salespage klikt iemand op de button.
  2. De productpagina komt tevoorschijn.
  3. Er wordt op ‘Afrekenen’ geklikt.
  4. De checkout pagina komt tevoorschijn.

Hier haal ik 2 stappen tussenuit. Elke stap die er tussenuit wordt gehaald zorgt voor minder bedenktijd bij de klant.

  1. Via de diensten pagina of salespage klikt iemand op de button, automatisch wordt het product toegevoegd aan de winkelwagen.
  2. De checkout pagina komt tevoorschijn.

Dit doe je door de volgende stappen te volgen

Ga naar het product
Ga aan de achterkant van de website naar het betreffende product.

Vind de link in de rechter sidebar
Als je het product hebt geopend zie je aan de rechterkant een sidebar. Ga in de sidebar naar het tabje ‘Aankoop shortcode’. En kopieer de shortcode die zichtbaar is.

Maak een button aan
Plaats de shortcode op jouw diensten pagina of salespage. Vergeet niet om het te testen.

Testmodus webshop inschakelen

Een website is continue in ontwikkeling. Er zijn updates van verschillende functionaliteiten en/of je past zelf bepaalde dingen aan. Daarom is het altijd goed om bepaalde functionaliteiten te testen. Al helemaal als je bijvoorbeeld een actie of aanbod de deur uit doet. Je kan de testmodus van de webshop activeren zodat je de volledige routing kan doorlopen en kan kijken of alles naar behoren werkt.

1. Ga naar de instellingen van de webshop
Ga bij de instellingen van de webshop naar het tabje betalingen en je komt nu meteen onder ‘Gateways’ terecht.

2. Zet test modus aan
Vink hier Test modus aan. De test modus is vervolgens geactiveerd en je kan de test betalingen uitvoeren.

3. Verwijder de orders
Als je klaar bent met testen dan is het van belang dat je de aangemaakte orders die zijn geplaatst tijdens het testen verwijdert.

4. Factuurnummering aanpassen
Kijk wat het eerstvolgende factuurnummer moet zijn en zorg dat dit goed staat onder Betalingen > Advanced Sequential Order Numbers.

Hoe bekijk je een product

Als je een product hebt aangemaakt dan kan je rechts bovenin klikken op de knop ‘Voorbeeld’. Je kan dan kijken of alles goed staat. Als je vervolgens het product hebt gepubliceerd dan kan je het product + de link op de volgende manier bekijken.

Bekijk product door op ‘Bekijken’ te klikken.
De link die vervolgens bovenin de balk komt te staan kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld een salespage. Waarom een salespage en niet de directe link naar het product? Omdat jouw producten als coach/therapeut vaak uitgebreider zijn en er vaak meer bewustwording nodig is waarom dit product geschikt is voor de lezer.

Webshop | Gratis product als weggever (zonder community)

Als je een gratis product als weggever wilt gebruiken dan kan je hiervoor de aanvullende functionaliteit van EasyDigitalDownloads gebruiken met de naam Free Downloads. Er zijn hier verschillende stappen voor te nemen om alles met elkaar te laten werken.

Stap 1 | Installeer de volgende plugins

Zorg dat de plugins ‘Free downloads’ en ‘Auto register’ actief is op je website. Is dit niet het geval? Download en installeer deze.

Gebruik onderstaande serial om de plugin ook te activeren onder Instellingen > Licenties
1b460ce05af226a73c8e2baa93ed7f2f

Stap 2 | Neem de instellingen over voor de Free downloads plugin

Loop alle instellingen van de plugin na. Ga hiervoor naar Producten > Instellingen > Marketing > Free downloads

Het is belangrijk dat je aan de AVG voldoet. Het doel hierbij is om mensen op jouw e-maillijst te krijgen. Wel zo fijn natuurlijk als je ze officieel ook een mail mag sturen 😉 Neem de bovenstaande instellingen over en voeg bij de ‘Notes Field Title’ de volgende tekst toe:

Bij aanmelding word je ook meteen lid van mijn inspiratie via de mail

En in de ‘Notes’:

Je ontvangt gemiddeld 2x in de maand een mail van mij met inspiratie in de vorm van een blog, vlog of een aanbod. Door je aan te melden geef je toestemming om je gegevens te verwerken zoals beschreven in de privacyverklaring.

Pas deze tekst aan naar eigen wens en wat je van plan bent. Voor de AVG is het belangrijk dat erin staat wat je gaat mailen en ongeveer hoe vaak. Ook is het belangrijk om een verwijzing te maken naar de privacyverklaring.

Onderstaand het voorbeeld. Neem ook alle andere onderstaande instellingen over.

Stap 3 | Maak een product aan en plaats de shortcode

Je maakt nu een nieuw product aan. Vul hierbij geen prijs in. Tekst erbij is ook niet van belang want de productpagina zelf wordt niet gebruikt.

Koppel het product aan een training

Wil je het product koppelen aan een training? Dat kan je in de rechter kolom doen onder het kopje LearnDash.

Koppel het product aan je MailChimp lijst

Hiervoor moet de EDD - MailChimp plugin actief èn ingesteld zijn. Als je hier geen lijst kan selecteren dan is het nog niet goed ingesteld. Neem dan contact op.

Instellingen product

Ga in de rechter kolom van het product naar ‘Instellingen Product’.

Als het om een dienst of training gaat vink je ‘Deze product is een dienst’ aan.

Je neemt nu de Bestel shortcode en plaatst deze in een los teksbestandje. Haal alle informatie eruit en laat alleen de id staan en de style. Voorbeeld:

De shortcode kan vervolgens op de salespage geplaatst worden als tekst. Deze wordt automatisch omgezet naar een button. De tekst op de button is standaard ‘Ja graag’. Zorg dus dat boven de button een tekst staat in de vorm van ‘Wil je meer energie?’

Voorbeeld van hoe de button eruit ziet op de salespage.

Stap 4 | Check it out!

Kijk of alles goed werkt. Je hoort een pop-up te krijgen. Zie voorbeeld.

Stap 5 | Pas de vertalingen aan

Staat bij jou het e.e.a. in het Engels? Dan kan je dit aanpassen. Als de plugin Loco Translate al actief is dan kan je hier meteen mee aan de slag. Is deze nog niet actief? Dan kan je deze eerst installeren.

Volg vervolgens de volgende stappen:

Free downloads

  1. Ga naar Loco Translate > Plugins > Easy Digital Downloads - Free Downloads
  2. Klik op upload Po

3. Klik de instellingen voor ‘Systeem’ aan.

4. Download het vertaal bestand via onderstaande link en upload deze:
https://coachingbuddy.nl//edd-free-downloads-nl_NL.po

Auto register

  1. Ga naar Loco Translate > Plugins > Easy Digital Downloads - Auto register
  2. Klik op upload Po

3. Klik de instellingen voor ‘Systeem’ aan.

4. Download het vertaal bestand via onderstaande link en upload deze:
https://coachingbuddy.nl/edd-auto-register-nl_NL.po

Stap 6 | Link na de inschrijving naar een thank-you-page of naar de online leeromgeving

Wat handig is om te kiezen? Als je een laagdrempelig aanbod hebt, een makkelijke instapper. Dan is het goed om deze aan te bieden op de thank-you-page. Voor mensen die al klaar zijn om de volgende stap te nemen èn het is heel handig om je advertentiekosten er meteen uit te hebben. Heb je niet een laagdrempelig aanbod? Wat bijvoorbeeld ook een sessie kan zijn tegen gereduceerd tarief. Verwijs dan meteen door naar ‘Mijn omgeving’.

Thank-you-page

Je kan de nieuwe abonnees meteen welkom heten door ze door te verwijzen naar een thank-you-page waar je nog iets meer over jezelf kwijt kan, extra kan motiveren en misschien heb je een laagdrempelig aanbod. Een voorbeeld van het begin van een thank-you-page zie je hieronder. Vervolgens gaat het over in een al bestaande salespage van een low-end-aanbod.

Leeromgeving

Wil je dat iemand meteen zo makkelijk mogelijk aan de slag kan? Als je alleen een leeromgeving hebt en geen community dan kan je doorlinken naar de ‘Mijn omgeving’ pagina. Iemand kan dan meteen van start.

Hoe maak je de doorlink?

Hiervoor ga je in de webshop naar Conditional Succes Redirect. En hier kies je bovenin voor ‘Add new’. Je kan heel makkelijk het product selecteren en de pagina waar het naar doorverwezen moet worden.

Stap 7 | Gefeliciteerd!

Je hebt nu de gratis training ingesteld. Vergeet niet om het uitvoerig te testen. Dit doe je door gebruik te maken van een incognitovenster in je browser. Gebruik een nieuw e-mailadres die nog niet tussen de gebruikers op je website staat of in je MailChimp lijst.

Wat is het welkom wat je ingesteld hebt voor de gratis training? Vergeet natuurlijk niet de rest van de funnel in te stellen.

Pin It on Pinterest